2010. október 6., szerda

Tovább barnul a ház - mennyezet padolás

Lassan eltűnik a csillogó alufólia, kezd otthonossá válni a ház. Kissé tartottam attól, hogy nem tudom felszerelni a mennyezetet, de végül sikerült elbánni a leghosszabb 5 méteres lambériákkal is.





2010. október 3., vasárnap

Barnul a ház

A gerendákat két évvel ezelőtt gyalulatlanul tettük fel sajnos. Néhány hónapba telt míg bútor simára csiszoltam. Egyenesek nem lettek ettől, inkább játékosan hullámosak, de felületük sima.

Majd lekentem színezett olajjal. Ettől a természetes felületkezelő anyagtól a fa bársonyos matt marad, beissza az olajat, ami nem képez felületet mint a lazúr vagy a lakk. Majd még jöhet rá egy viaszos fedőréteg.
"A hagyományos felületkezelő anyagok, a környezettudatos szemlélet térhódítása miatt – a forgalomban lévő műanyag lakkfilmek alternatívájaként – újra reneszánszukat élik."

Anyuci két hét alatt lekente olajjal az összes lambériát.

A szobák csiszolt gerendái.

Szoba lepadolva.

A gerendákra hangszigetelő csíkot tettem, a padlódeszkákat elvágtam, ezzel is akadályozva a hang terjedését. Lentről nézve ez nem látható. A közökre jönnek majd a párnafák.

2010. október 1., péntek

Egérriasztás


Komfortról még szó sincs, mégis egyes mezeiek beköltöztek a frissen padolt mennyezet és az alufólia közé, azaz a szigetelés alá a jó melegbe. Talán a külső falon másznak fel ezek a kis surranó honfoglalók. A vakolatlan tégla szupersztráda lehet nekik, egy meredekebb, ami hamarosan az égbe viszi őket. Ezt ígérem, mert holnap szobapincér viszi az étket oda fel, piros kis párnácskába csomagolva. Csak hát poros bundájuk, hüvelyük ott fog bűzleni kitudja meddig. Valami elegánsabb eljárás kéne.

A diós-befőttesüveges módszert használtam eddig, annyi változtatással, hogy nem volt dióm, így a kéznél levő flaksi kupakjába egy szem száraz kutyatápot szorítottam be, majd befele fordítva feltámasztom az üveget, vagy fazekat és fogok is naponta legalább kétszer vele. De ennél valami hatékonyabb kell. Egy macska had, de honnan? Zsoldos macskák merre vagytok?


Addig is míg cicusokat szerződtetek és kialakul a demarkációs vonal, egész éjjel szólhatna a mezei, mennyezeti szürkéknek egy visszavonulást hirdető hosszú mise a gyöngytyúk hangján, vagy valami ultrahangos szonáta az mp3 lejátszóról.

Az előbbiről nem sok biztató beszámolót találtam. Baromfitenyésztők írásaiból hámoztam ki, hogy állítólag a mai emancipált gyöngytyúkok trillájukból elhagyják az egereket távol tartó rigmusokat. Ők ezt a feladatkört adták le. De lehet, hogy soha nem is volt ilyen, csak hogy leadhassanak valamit, kitalálták ahogy ezt szokás. Megnyugtató viszont, hogy fedő alatt, forró vízben mikor már omlóssá lazultak, nem fojtják magukba gyöngyeiket. Ilyen lobogófürdős kezelés hatására feloldódnak és fűszeres-aromaterápiás fürdővizükkel együtt ma is épp olyan finomak, mint a gyöngytyúkhúsleves archetípusa. Még mindig érdemes tartani őket.


Szétnéztem ultrahangminta után is. Volt még titán előttem ki felmarkolta zenecuccát és indult a férgek ellen, de úgy néz ki ...


mbaron: Fölösleges. Úgy se tud a hangkártya magas frekit kiadni. Az mp3 formátum meg nem tud magas frekvenciájú hangot tárolni. A leg magasabb freki, amit a hangkártya ki tud adni úgy 20 [KHz] körül lehet. Mivel az mp3 formátumot úgy találták ki, hogy ne tároljon olyan hangot, amit a hangkártya úgyse tud kiadni, mp3 formátumban nem lehet 20 [KHz]-nél magasabb frekvenciájú hangot tárolni. „


További csemegék ezen a nyomon:

"gsimon: Hát, nem valószínű, hogy pl. egy kernel-bináristól heveny örömmámor törne rájuk, viszont hogy egy átlag hangszóró elég satnyán viselkedik 20kHz fölött, az tuti.
Bár ilyet még nem csináltam, én egy 100-200 W-os piezo magassugárzóval próbálkoznék, de előtte biztos ami fix, elmennék otthonról :).
Apropo, a hagyományos módszerekkel (egérfogó, macsek, méreg, üvegdarával kevert kristálycukor, Havermeyer őrmester a dumdum-puskájával, stb.) már próbálkoztatok?"


"Macskajancsi : tényleg fogj egyet[egeret], a farkára kösd rá a ps/2 kábelt, és ha rájön, hogy itt az egereket "állati sorban" rabszolgaként kényszermunkára fogják, ennek biztos hamarosan elterjed a híre a többi egér közt."


"Fogj egyet élve. Vágd meg egy kicsit. Kapcsold be a felvételt. Szorj a sebre sot. Az egér jelezni fog a töbieknek, hogy katasztrofa, menekűljetek."


"Tuti megoldás az egerek kicsinálására: Odateszel az egér lyukához balra egy diót, jobbra egy mogyorót (lehet földi vagy hagyományos is). A kettő közé tenni kell egy Gilette pengét. A szitu a következő: az egér kinéz balra: jéé egy dió, aztán jobbra, jéé egy mogyoró, és elvágta a penge a torkát. Ennek advanced változata, hogy csak a pengét teszed a lyukhoz. Kinéz az egér jobbra és balra: se dió se mogyoró? És el is vágta a torkát."


"De kölcsönkérhetsz egy macskatulajdonostól széthancúrozott macskaplédet, ami nem volt még kimosva. Szerintem elég hatásos (bár lehet hogy az anyós ellen is)."


"Egyszer falun egy padlason meloztunk. Mikor eloszor masztunk fel meglepetesunkre halkan szolt a radio. Kerdeztuk a tulajt, hogy csak a mi kedvunkert szol vagy mi? :) De nem, azt mondta, hogy az egereket riasztja el igy, hogy allandoan szol. Kicsit meglepodtunk. Azt mondta egesz hatasos."


"Keresni kell egy rágcsáló irtó céget és kel venni náluk egy elektromos egérriasztót."


"Lehet kapni egerragasztot. Arra figyelj, hogy ha barmi beleragad, azt az eletbe nem mosod le tobbet! Nekem egy vadiuj gitarerosito kabelem ragadt bele. Se letorolni, se lemosni nem tudtam. Probaltam benzinnel, alkohollal, nitroval, de nem oldotta egyik sem! "

"Aztan egyszer beleragadt a macska is, es hetekig nem jott le az a fika rola (amig le nem vedlette)."

stb. http://hup.hu/node/18354