2008. november 30., vasárnap

Ablakok betéve



Egyszerű külső, vitrines boboz, iskola. Bent érdekesebb.



A nyugati tetőn megállt a hó, a délin nincsen.

4 megjegyzés:

PP írta...

szia jocó,
nagyon jó blog, teccik, csak azt nem értem, hogy a nyugati oldal miért kétszer olyan széles, mint a keleti? az alapterülete a háznak L alakú? nem teszel fel egy alaprajzot is? beraktunk az mi házépítős blogunkra is, hátha valakinek megtetszik az ötlet. kitartást, andi és pali

aJozsef írta...

Szervusztok! Nekem is teccik a blogotok, már régóta nézegetem. Az útról élőben is láttam a fészket. szép ház lesz. Nos, az L alak utólag alakult ki nálam, folyamatosan alakítottam a tervet. Eredetileg sima “saltbox” volt, azaz 13X6 m egy emeletes ház és a hátánál északon 13X3 garázs, amire a tető lecsap. Ezt építették fel mellettem a barátaim, párhuzamosan az úttal.
Én kitartottam a pontos déli irány fele forgatás mellett, így nem párhuzamos a ház az úttal. Hogy mégis elférjen és hely is maradjon a garázst utána alakítottam, ez is emeletessé nőtt s ettől lett L alakú. A tetőt sokszor újraterveztem és erre jutottam. Teszek fel alaprajzokat is majd és a tervet is szívesen adom ha valakit érdekel.

PP írta...

Ügyes, kiváncsi vagyok személyesen is a házra, remélem hamarosan eljutok oda, hogy megnézzem. A télen lesz még valami munka?

aJozsef írta...

Szervusz Pali! bocs a késői válaszért. Még mindig nem dőlt el, hogy nekifogok-e a vakolásnak. Elég nyavalyás hitelt vettem fel, csak úgy adják a több részét, ha teljesítek. Márpedig ilyen időben vakolni senki nem ajánlja, és hogy még érdekesebb legyen én mész-homokkal szeretnék vakolni, de +5 fok alatt leáll a karbonátosodás, szóval nem kötne az anyag. Fűtés elég kivihetetlennek tűnik, a cigánytégla túl jól vezeti a hőt kifele. Uh. kisebb barkácsoláson és papírmunkán kívül, nem lesz nagy változás tavaszig. Szívesen megmutatom amikor ráértek, hívjatok fel 0744354606.